Thursday, November 14, 2013

Florida IM vol.3 ja Lake Tahoe IM

Tere,

esimese asjana tahan tänada oma pere, sõpru ja toetajaid kelle abi ja toetusega suutsin edukalt läbida 2013 aasta hooaja. Tänan, et uskusite minusse!

Olen juba teist nädalat puhkusel ja hakkan "leboga" harjuma. Esimene nädal tahtsin harjumusest ratta selga ronida ja jooksususse jalga ajada. Hetkel naudin täiega kerget liigutamist. Jooksma minnes, ei pane isegi kella käe peale.
Oli hea spordiaasta! 3 Ironmani tehtud. Ühelgi ei kukkunud, seega ka tulemused üpris head. Lazarotel kolmas koht, Lake Tahoe neljas ja Florida Ironmanil isikliku rekordiga 8:09:02 kuues koht. Lisaks EMV esimene eliidis ja veel nipet-näpet.
November-detsember on periood kui sõlmitakse sponsorlepinguid järgmiseks aastaks. Mulle on tehtud mõned väga huvitavad pakkumised. Praeguseks pole veel otsust langetanud. Ühe võimalusena on liitumine  profimeeskonnaga. Teine võimaus on otsida siit-sealt ja vaadata, mis kokku tuleb. Detsembri keskel lendan Austriasse testimisele. Kui olen edukas, järgmiseks hooajaks olen ühe legendaarse meeskonna liige. Pöidlad pihku ja oodake häid uudiseid!


Nüüd siis Florida ja Lake Tahoe IM juurde. Pikka juttu üldjuhul ei viitsita lugeda, aga pilte meeldib kõikidele vaadata. Seega pildiblogi kommentaaridega ;)

Florida IM

Neljapäevane pressikas kahekordse maailmameistri osalusel. Väga lahe õhkkond, vaimukad küsimused ja loodetavasti ka vaimukad vastused minu pool. Pressikat kogunes vaatama ligi 200 inimest!

Stardis oli 70 PRO meest! Päris pikk rivi hõbedaid mütse :) Seadsin ennas Andrew kõrvale lootuses saada head jalad. Aga juba esimene suur laine kustutas need lootused. Ujumine alla igasuguse arvestuse.

 Nii see käiski!


Tulin veest välja kuskil "india pundis" ja rattale saades hakkasin kohe kohti parandama, samas sõites varuga. Hoidsin ennast pundis mitte kaugemal kolmandast positsioonist. Siis on kergem hoida 10m ees sõitjaga ja kummipaela efekt on väiksem.
 
30 miili juures sõitsin kolmandal positsioonil ja otsustasin teha esimese katse lahti rebida. 10´pea maas sõitmist lõppes sellega, et peaaegu püüdsime kinni esimese pundi ja minu selja taha olid koha sisse võtnud üks favoriite Michael Göhner ja tulevane võitja Del Coral.

53/11 ;)


2,5 nädalat enne võistlust õnnestus hooletusest külg maha panna. Pilk läks teelt ära kella peale ja ette sattus korralik palk. Treeningutesse tuli teha korrektuure. Kõige rohkem kannatas ujumine. 5 päeva olin veest eemal, tõmbasin küll kumme, aga veetunnetust tagasi ei saanud. Sellest ka lahja ujumine Floridas.

Jooksule sain juba teisena. Rattas viimased 25km vedasin tervet punti ja õnnestus isegi sisse sõita jälitajatega ligi 20sek vahe. Jooksin GPSi järgi esimesed kilomeetrid tempos 3:50". Esimesed mehed lendasid mööda ja kadusid! Victor del Corali esimesed kilomeetrid olid tempos 3 Hoidsin pea külmana ja kaasa ei läinud. Eesmärk oli 2:50´ ja seda oleks ka suutnud kui mitte 3 WC peatust.
 

Nüüd juba läks raskeks! Aga tempot hoidsin jätkuvalt 4 min/km ja maratoni teises pooles hakkas vahe ees jooksvate meestega vähenema, kahjuks liiga aeglaselt...

Motivatsioonilaks vol. 1

Mingil hetkel lülitub sisse keha enesekaitse refleks. Sellisel hetkel tuleb pea välja lülitada ja mitte alluda soovile teha mõned sammud kõndides!

Motivatsioonilaks vol. 2


 Lake Tahoe IM































































































Eelneva päeva vihm/lumi tegi ümberkaudsed mäed ilusti valgeks. Vaade oli muidugi suurepärane ja nauditav kui poleks pidanud vette ronima. Õnneks oli vesi soe, 15-16 kraadi juures. Ujumist isegi väga ei mäleta, ei tea kas külmast?

Ööga külmus rannaliiv ära ja paljajalu jooksmine oli äärmiselt valulik. Otsustasin T1s panna selga kõik kuivad riided. Tagant järgi ei oska selle otsuse õigust kommenteerida. Ühelt poolt ei külmunud ära, teisalt kaotasin seal nii palju aega, et kiirema tegutsemise juures oleksin võimeline võidule konkureerima!  23F = -5C  ;)  kell 7 hommikul.

Kuna vesi oli tunduvalt soojem kui õhk, tekkis vee kohale udu, mis navigeerimist kergemaks ei teinud. Poide vahe oli 200m, reaalselt nägi seda 100m pealt. Nii et tuli kasutada "enam-vähem sinna" ujumise taktikat.

Tõesti, oleks võinud ka hullemini minna :)
Sõitsin välja päeva kolmanda aja. Raja raskust näitab see, et ainult 3 meest said aja alla 5h. Esimesel tunnil oli toitumisega probleeme. Nimelt sõrmed olid nii külmunud, et ei suutnud teha vöökoti lukku lahti ja sealt geel rabada. Joogipudelid olid külmunud ja batoon on muutunud telliskiviks.

Päeva peale läks juba soojemaks, aga mitte soojaks! Rattaga tõusin viiendaks. Kohe jooksu esimestest kilomeetritest oli raske. Heal päeval on vähemalt esimesed 10km maratonist OK olla. Lake Tahoes oli kohe esimesest kilomeetrist kannatamine. Meditsiini telgis selgus ka tõenäoline põhjus. Olin 5kg alla normaalkaalu ja vererõhk 60/90nele.

Tublid poisid! Väike meene, taskuraha ja Hawaii IM jaoks vajalikud punktid.


No comments:

Post a Comment